Welkom in groep 4

Vorig jaar in groep 3 hebben we veel geleerd; lezen, schrijfletters, rekenen, noem het allemaal maar op……..
Maar dit jaar in groep 4 leren we nog meer:

Hoofdletters, de tafeltjes, technisch lezen, tellen over het tiental heen, rekenen met geld,  klankwoorden, weetwoorden, regelwoorden, schrijven. Ook het technisch- en begrijpend lezen krijgt veel aandacht in groep 4. We maken zoveel mogelijk “leeskilometers”.
Kinderen die thuis veel lezen gaan op school ook met sprongen vooruit. In de bibliotheek van Oosterhout kunnen ze helpen om het geschikte boek te vinden.
Als we een boek op school uit hebben gelezen mogen we een boekbespreking houden voor de klas. Dit doen we adhv de boekbesprekingpicto’s, we lezen een stuk voor en er is ruimte voor vragen en opmerkingen.

Naast al het rekenen, taal en spelling is er ook veel ruimte voor beweging. Iedere maandag en woensdag krijgen we gym van meneer Pim en meneer Yori van Oib. Op vrijdag geven de juffen zelf les en op dinsdag en donderdag hebben we verlengd buitenspelen.

Naast het leren en bewegen houden wij erg veel van bouwen. Bouwen met de Lego, K’nex, Moov, Stocks. Hierbij moeten we goed samenwerken en letten op de bouwinstructies. Best moeilijk, maar het gaat steeds beter.